Home Wie zijn we? Programma Media Contact Donatie
PISS-OFF

  Onze kandidaten


LIJSTTREKSTER - Ashley Vandekerckhove
Ashley is een grassrootsactiviste die zich bezighoudt met structurele machtsongelijkheden. Ze is afkomstig uit een kansarm gezin, maar heeft dankzij de opofferingen van haar ouders en haar zuurverdiende jobstudentenloon een masterdiploma in de Theoretische en Experimentele Psychologie behaald. Momenteel is ze studente in de master Gender & Diversiteit, met een specifieke interesse in het androcentrisch denken, de verschillende vormen van seksisme en genderstereotypering. Ze is vrijwilligster bij allerhande organisaties die zich bezighouden met vrouwenrechten en dierenrechten. Ze is een fervente feministe, veganiste en antikapitaliste en opiniemaakster bij de community sectie van dewereldmorgen.be.

2DE PLAATS - Wim Deliveyne
Ik ben een overtuigd feminist. De emancipatie van vrouwen is nooit voltooid zolang mannen niet mee emanciperen. Daarom steun ik als excuusman de lijst PISS-OFF want feminisme is voor iedereen.

3DE PLAATS - Kris Garrein
Ik geloof sterk in de gelijkwaardigheid van man en vrouw. Evenwaardige toegang tot publiek sanitair is soms hoognodig voor iedereen. Daarom steun ik als excuusman de lijst PISS-OFF.

4DE PLAATS - Muriel Van den Bosch
Ik ben Muriel Van den Bosch, opgegroeid in de sociale woonwijk ‘eiland Malem’ en heden woonachtig in de sociale woonwijk ‘Watersportbaan’. Sinds 1999 werk ik aan de Universiteit Gent. Mijn motto is: minder verloedering in sociale woonwijken, gelijke behandeling voor ieder levend wezen en fuck de rest.

5DE PLAATS - Erwin Planckebr
Ik ben een overtuigd feminist. De emancipatie van vrouwen is nooit voltooid zolang mannen niet mee emanciperen. Daarom steun ik als excuusman de lijst PISS-OFF want feminisme is voor iedereen.

LIJSTDUWSTER - Fatemeh Baharak Bashar
Baharak is de oprichtster van de vzw Plasactie en de voorvechtster van de gelijke sanitaire rechten op de Gentse feesten. Ze is een gedreven feministe en de autrice van het boek “Djenghis, democratie en vrouwen. Een Iraanse van Gent naar Caïro”. Daarnaast schrijft ze ook artikels en opiniestukken op dewereldmorgen.be. Ze helpt als vrijwilligster in het Burgerplatform om transmigrantes tijdelijke bij gastgezinnen te laten opvangen. Zowel de Koerdische als de Palestijnse zaak liggen haar nauw aan het hart en ze zet zich in voor een inclusieve samenleving. Zelfbeschikkingsrecht en burgerlijke ongehoorzaamheid vindt ze heel belangrijk.

  Waarom de PISS-OFF-lijst?


  Waarom Gent?


  Wie zijn we?


  Wat is het doel van PISS-OFF?


  Is PISS-OFF een partij?


  Hoe werkt PISS-OFF?


  Heeft PISS-OFF een programma?


 

 

 

 

Boodschap van algemeen nut:
Binnen onze berichtgeving hanteert PISS-OFF zoveel mogelijk genderinclusieve taal. Dit omdat we merken dat het Nederlands enorm androcentrisch is. D.w.z. dat de mannelijke vorm van woorden al te vaak als norm wordt gebruikt, waardoor minstens de helft van de bevolking uitgesloten wordt. Omdat het niet altijd lukt om niet-androcentrisch genderneutraal woordgebruik te hanteren (het Nederlands is nog altijd niet geëvolueerd naar een meer inclusieve taal), gebruiken we waar nodig de vrouwelijke vorm van het woord. Dit vergt enige aanpassing bij het lezen van onze teksten, maar PISS-OFF doet dit bewust om een statement te maken. Want we zijn pissed off op onze maatschappij die nog altijd een belangrijk deel van de samenleving systematisch uitsluit!